вторник, 10 септември 2019 г.

Имам непоносимост към глутена, която беше открита през 2010 г.

Имам непоносимост към глутена, която беше открита през 2010 г. Това ме накара да променя драстично начина си на хранене. Премахнах млечните продукти и рафинираната захар от диетата си, което е може би дори по-важно от глутена. Преди това дори не знаех какво е глутен", разказва Джокович.

Според сърбина няма гаранция, че режимът му ще сработи за всеки, затова и не дава съвети на хората.

"За мен това работи, но не казвам, че очевидно е пътят за всеки един човек. Мисля, че специално в моята кариера промяната на хранителния режим ми позволи да се възстановявам по-бързо", добавя световният №1.

Да спечелиш "Уимбълдън" без да ядеш месо

"Не обичам етикетите и поставянето на едно нещо в рамки", това каза Джокович след спечелването на "Уимбълдън" през юли. Сърбинът надигра в умопомрачителен финал Роджър Федерер, а след края на двубоя стана ясно, че по време на турнира не е ял месо.

Десетки репортери веднага попитаха Джокович дали това автоматично го прави веган.

Няма коментари:

Публикуване на коментар